10 eksperter deler sine tanker om robotrådgivere

Toni Nasr, CFA, FRM
Robo-rådgivere: Fordeler og ulemper avdekket av eksperter

Roborådgivere, plattformer som bruker algoritmer til å generere og forvalte porteføljer, blir stadig mer populære. Siden 2008 har antallet selskaper som tilbyr automatiserte formuesforvaltningstjenester, økt i takt med at antallet brukere som etterspør slike tjenester, har økt.

Vi har invitert noen finanseksperter til å komme med sine meninger om robotrådgivere, inkludert fordeler og ulemper.

Hva er din mening om robotrådgivere?

Ryan Kelly, CFP, CRPC, AIF, EA, grunnlegger og finansiell planlegger, Aries Financial Navigators: "Roborådgivere kan være et godt alternativ for dem med få økonomiske kompleksiteter, ofte yngre personer eller familier som fortsatt er i "akkumuleringsfasen" av formuesveksten. Men når den økonomiske kompleksiteten øker, og ofte også skattekompleksiteten - bedriftseiere, personer med betydelige aksjeopsjoner eller aksjekompensasjonspakker, eiendomsinvestorer og personer med høy nettoformue - begynner robotrådgivere å komme til kort i forhold til hva en erfaren finansiell rådgiver og/eller skatteekspert kan oppnå. I likhet med medisinske problemer og behovet for legehjelp, viser "behovet" for en finansiell planlegger seg vanligvis når det oppstår et problem: hvordan man skal håndtere beskatning eller reinvestering av en arv, hvordan man skal håndtere store endringer i arbeidsforhold eller familieforhold, salg av en bedrift før pensjonering eller lignende."

Mark Stewart, autorisert regnskapsfører for Step By Step Business: "Min mening om robo-rådgivere er at de først og fremst er bygget for private investorer som er nye til å investere eller bare ønsker å investere små beløp. De kan ikke forutsi markedstrender. Så det å ansette en menneskelig finansiell rådgiver vil være ideelt hvis du skal investere en stor sum penger, eller hvis du vil investere basert på prediksjon av markedstrender. Du må imidlertid være klar over at både robotrådgivere og menneskelige rådgivere ikke kan forhindre tap i en investering."

Hva er fordelene og ulempene med robotrådgivere?

Fordeler

  • ‍SaraGraves, grunnlegger av USTitleLoans: "Roborådgivere har svært lave kostnader og har ofte ingen krav til minimumssaldo. De bruker bemerkelsesverdige investeringsmodeller for å skape en investeringsportefølje med størst mulig avkastning for minst mulig risiko. De tilbyr en personlig investeringsportefølje basert på brukerdata etter å ha svart på online spørreskjemaer."
  • ‍JakeHill, administrerende direktør i DebtHammer: "Mange robo-rådgivere tilbyr skattetapshøsting i sine skattepliktige kontoer. Dette utligner skattepliktige kapitalgevinster ved å selge fond som har tap. De tapende investeringene erstattes med lignende fond for å holde aktivaallokeringen konstant. Denne aktiviteten reduserer skatteregningen din og forbedrer til slutt avkastningen."
  • ‍JohnM. Nowicki, President , LCM Capital Management: "Robotrådgivere er et fantastisk alternativ som mange investorer bør benytte seg av i stedet for den tradisjonelle rådgiveren/megleren. Hovedårsaken er gebyrene og enkelheten forbundet med de fleste robotrådgivere og deres investeringsmodeller. AI-komponenten som de fleste av disse viser til når de utleder modellene sine, gjør at investorene føler seg komfortable og gir dem til en viss grad følelsen av at det finnes en magisk svart boks. Problemet er imidlertid at ingen Monte-Carlo- eller black box-scenarioer noen gang kan gjenskape det som faktisk skjer, så jeg føler at det kan være en falsk trygghetsfølelse forbundet med robotrådgivere."
  • ‍MatthewDebbage, COO i Creditsafe og administrerende direktør i Creditsafe Asia og Amerika: "Jeg tror at man kan stole på robotrådgivere, og det er faktisk den retningen den moderne verden har beveget seg i en god stund. Jeg forstår at det er en viss skepsis når det gjelder slike ting, men i virkeligheten kan robotrådgivere ofte gjøre det mennesker ikke kan. På grunn av programmeringen er det heller ikke rom for feil. Robotrådgivere er faktisk ganske billige sammenlignet med personlige rådgivere. Det finnes en mengde robotrådgivere å velge mellom, og alle har et variert prisnivå for både nybegynnere og mer avanserte investorer."

Ulemper

  • ‍CarterSeuthe, administrerende direktør , Credit Summit: "En av de største ulempene med robotrådgivere er mangelen på tilpasning. Porteføljen din blir kanskje ikke så personlig tilpasset som du ønsker, og det er ofte fordi de ikke tilbyr alternative investeringsalternativer."
  • ‍MilaGarcia, medgrunnlegger av iPaydayLoans: "Selv om de gir et utmerket utgangspunkt for å skape rikdom, er ikke robotrådgivere faktisk designet for å slå markedet. De er laget for å jobbe synkronisert med det, og det betyr at det er begrensninger på hvor mye og hvor raskt du kan tjene, i motsetning til å jobbe med et fullt dedikert team av menneskelige eksperter."
  • Robert R. Johnson, PhD, CFA, CAIA, professor i finans ved Heider College of Business, Creighton University: "Den største ulempen med robotrådgivere er at de i stor grad er en one size fits all-løsning. Med andre ord, hvis to personer er på samme alder og oppgir at de har samme risikotoleranse, vil robotrådgivere tilby lignende løsninger. Men vi er alle forskjellige, vi har ulike andre formuesbeholdninger, og det er nødvendig med skreddersydde løsninger."

Hvordan velge en Robo-advisor?

Jonathan Merry, direktør i Bankless Times: "Du bør undersøke hvordan en robo-advisor kan forbedre akkurat din situasjon før du velger om det lønner seg å bruke en. Du må først fastslå dine nøyaktige behov og om en robo-advisor kan være i stand til å tilfredsstille dem for å avgjøre om en robo-advisor er verdt det. Du vil ha flere alternativer å velge mellom som kan oppfylle det du søker etter, fordi robo-rådgivere tilbyr et stort utvalg av automatiserte funksjoner og prisklasser med varierende mengder menneskelig støtte. Men hvis du er usikker på hva du trenger, kan det være klokere å få en fullt funksjonell robo-advisor siden den vil være i stand til å klatre opp eller ned for å oppfylle dine krav og tilpasse seg når disse kravene endres.

Konklusjon

Før du åpner en konto hos robo-advisor, anbefaler vi at du gjør noen undersøkelser og besøker nettsidene deres. Det kan være nyttig å lese om investeringsprosessen, sammenligne gebyrer og forsikre seg om at selskapet er regulert.

Husk at hvis du har spørsmål, er du velkommen til å legge igjen en kommentar nedenfor.

Vi minner om at det ovennevnte ikke skal oppfattes som investeringsrådgivning, men kun som informasjon. Investorer bør selv undersøke hvilke tjenester og muligheter som passer best for deres risiko-, avkastnings- og påvirkningsstrategi.

Relaterte artikler