De beste robotrådgiverne for velstående investorer (HNWI)

Toni Nasr, CFA, FRM

Robotrådgivere har revolusjonert investeringsverdenen ved å tilby rimelige, automatiserte investeringstjenester. Populariteten har skutt i været de siste årene, ettersom de tilbyr en praktisk og brukervennlig løsning for forvaltning av investeringer. 

Personer med høy nettoformue har imidlertid unike økonomiske behov og krever spesialisert oppmerksomhet. For å imøtekomme dette segmentet har robotrådgivere introdusert tjenester som er spesielt utviklet for HNWI-er, og som tilbyr funksjoner som personaliserte porteføljer, avansert økonomisk planlegging og dedikert støtte fra menneskelige rådgivere.

På Robo-Advisor Finder følger vi nøye med på over 80 robotrådgivere over hele verden. Med så mange tilgjengelige alternativer kan det være overveldende å velge den rette. Derfor vil vi i denne artikkelen trekke frem de beste robotrådgiverne for HNWI-er og forklare hvorfor vi mener at de er noen av de beste plattformene for automatisert formuesforvaltning.

Hvis du er ny i en verden av robotrådgivere og ønsker å forstå hvordan de fungerer, hvilke tjenester de tilbyr og om de passer for dine behov, anbefaler vi at du leser artikkelen"Hva er en Robo-advisor?".

Her er en kort liste over det vi skal gå gjennom:

‍Robo-rådgivere for velstående investorer

Formuende investorer har unike investeringsbehov og krever ofte en mer skreddersydd tilnærming til formuesforvaltning. De viktigste faktorene disse investorene ser etter i en Robo-advisor , er blant annet tilpassede investeringsporteføljer, lave gebyrer, tilgang til menneskelige rådgivere og skatteoptimaliseringsstrategier.

I neste avsnitt gir vi en oversikt over de beste robotrådgiverne for HNWI-er, der vi tar hensyn til disse fire faktorene. La oss dykke ned i hver plattform og se hvordan de kan hjelpe deg med å nå investeringsmålene dine.

#1 Personal Capital (kjøpt opp av Empower)

Dashbord for personlig kapital

💲Gebyrer: Mellom 0,49 % og 0,89 % per år

💵 Minimumssaldo: 100 000 dollar

💰Tapshøsting: Ja

💁 Tilgang til finansielle rådgivere: Ja

Med over 3,4 millioner brukere og 23,5 milliarder dollar i forvaltet kapital (AUM) regnes Personal Capital som en av de beste robotrådgiverne for formuende privatpersoner (HNWI). De tilbyr avanserte verktøy for personlig økonomistyring gratis og en omfattende formuesforvaltningstjeneste, inkludert tilgang til dedikerte finansielle rådgivere.

Personal Capital setter sammen porteføljer ved hjelp av en sektorvekting som kalles Smart Indexing, som tar sikte på å oppnå en balansert eksponering mot ulike størrelser, stiler og økonomiske sektorer for en veldiversifisert investeringsportefølje. For kunder med investeringer på over 200 000 dollar tilbyr Personal Capital to dedikerte finansielle rådgivere som kan bistå med skatteforvaltning, eiendomsplanlegging og pensjonsplanlegging.

I tillegg tilbyr Personal Capital samfunnsansvarlige investeringsalternativer for kunder som prioriterer bærekraft i investeringene sine. Den bærekraftige porteføljen beholder alle fordelene ved de ikke-sosialt ansvarlige investeringsstrategiene, inkludert Smart Weighting, skatteforvaltning, disiplinert rebalansering og tilgang til en personlig finansiell rådgiver. 

Personal Capital har blitt kjøpt opp, og er nå en del av Empower.

#2 Vault Wealth

Vault Wealth hjemmeside

💲Avgifter: Mellom 0,4 % og 0,7 % per år

💵 Minimumssaldo: 100 000 dollar

💰Tapshøsting: Ja

💁 Tilgang til finansielle rådgivere: Ja

Vault Wealth er De forente arabiske emiraters første digitalt aktiverte app for privat formuesforvaltning som er utviklet for HNWI-er. Den tilbyr personlig veiledning fra dedikerte finansielle rådgivere som prioriterer kundenes beste interesser. Vault tilbyr en rekke investeringsmuligheter, inkludert diversifiserte aksje- og obligasjonsporteføljer, private markedsmuligheter som private equity og risikokapital, samt en løsning for kontantforvaltning med høy avkastning.

Hvorfor velge Vault Wealth?

  • Skreddersydd økonomisk veiledning: Rådgiverne kombinerer økonomisk planlegging, aktivaallokering, skatterådgivning og ekspertise innen investeringsbankvirksomhet.
  • Pålitelig depotmottaker: Samarbeider med Interactive Brokers, noe som garanterer sikkerhet og beskyttelse gjennom SIPC og US FDIC.
  • Diversifisert investeringstilnærming: Omfatter globale aksjer, obligasjoner, tematiske investeringer og privatmarkedsstrategier.
  • Kontanthåndtering med høy avkastning: Tilbyr konkurransedyktige renter på ubenyttede kontanter gjennom SmartCash.
  • Eksklusiv tilgang til det private markedet: Tilgjengelig med lavere minimumsinvesteringer for profesjonelle kunder.

#3 Interaktive rådgivere

Interactive Advisors hjemmeside

💲Gebyrer: Mellom 0,08 % og 0,75 % per år

💵 Minimumssaldo: $ 100

💰Tapshøsting: Ja (begrenset til enkelte porteføljer)

💁 Tilgang til finansielle rådgivere: Nei

Interactive Advisors (IA) er et Robo-advisor som tilbyr en brukervennlig plattform med et bredt spekter av investeringsalternativer. De tilbyr to hovedkategorier av porteføljer: de som forvaltes av IA, og de som forvaltes av eksterne rådgivere. Hver kategori har ulike porteføljer, hver med ulike gebyrer og minimumsinvesteringer.

Hvis du har en Interactive Brokers-konto, kan du enkelt koble den til Interactive Advisors-kontoen din, og forvaltningsgebyrene varierer mellom 0,08 % og 0,75 % per år. Selv om de har god kundesupport, tilbyr Interactive Advisors ikke tilgang til dedikerte menneskelige rådgivere, og plattformen har nylig lagt til skattetapshøsting for noen porteføljer. Til tross for disse manglene er Interactive Advisors fortsatt et sterkt alternativ for de som ønsker et bredt spekter av investeringsstiler.

#4 Vanguard

Vanguards hjemmeside

💲Avgifter: Mellom 0,05 % og 0,30 % per år

💵 Minimumssaldo: 50 000 dollar

💰Tapshøsting: Ja 

💁 Tilgang til finansielle rådgivere: Ja

Vanguard Personal Advisor Services er en robotrådgivningstjeneste som tilbys av Vanguard, et av verdens største kapitalforvaltningsselskaper. Plattformen gir personlig investeringsrådgivning til individuelle investorer gjennom sitt team av finansielle rådgivere.

Vanguard Personal Advisor Services har differensierte årlige rådgivningsgebyrer, der gebyret synker etter hvert som formuesverdien øker. Gebyret er 0,30 % for eiendeler under 5 millioner dollar og synker til 0,05 % for eiendeler over 25 millioner dollar.

En av de viktigste funksjonene i Vanguard Personal Advisor Services er de personaliserte investeringsporteføljene som opprettes for hver enkelt kunde basert på deres økonomiske situasjon og mål. Porteføljene settes sammen ved hjelp av en kombinasjon av Vanguard ETF-er med lave kostnader, og de rebalanseres automatisk for å sikre at de er i tråd med kundens investeringsmål. Porteføljene kan også inneholde SRI-investeringsstrategier (sosialt ansvarlige investeringer). 

Et annet viktig aspekt ved Vanguard Personal Advisor Services er tilgangen til et team av finansielle rådgivere som er tilgjengelige for å gi investeringscoaching, personlige økonomiske planer og løpende porteføljerådgivning. Når det investerte beløpet når 500 000 dollar, får du dessuten en dedikert finansiell rådgiver med tilgang til aktivt forvaltede fond.

#5 Forbedring

Betterment hjemmeside

💲Gebyrer: Mellom 0,25 % og 0,40 % per år

💵 Minimumssaldo: $ 0 for Betterment Digital, $ 100 000 for Betterment Premium

💰Tapshøsting: Ja 

💁 Tilgang til finansielle rådgivere: Ja

Betterment ble grunnlagt i 2008 og er den eldste Robo-advisor i USA. De tilbyr et sett med automatisk forvaltede porteføljer som er bygget opp ved hjelp av en kombinasjon av moderne porteføljeteori (MPT) og en egenutviklet algoritme som tar hensyn til faktorer som investorens mål, risikotoleranse og investeringstidshorisont. Porteføljene rebalanseres automatisk og optimaliseres for skatteeffektivitet gjennom innhøsting av skattetap, og plattformen tilbyr også porteføljer med fokus på sosialt ansvarlige investeringer.

I tillegg til porteføljeforvaltning tilbyr Betterment også verktøy for økonomisk planlegging, inkludert personlige pensjonsplaner og kontantforvaltningsfunksjoner. Plattformen tilbyr to tjenestealternativer: Betterment Digital og Betterment Premium.

  • Betterment Digital tilbyr en rimelig, automatisert porteføljeforvaltningstjeneste med et forvaltningsgebyr på 0,25 % AUM. Tjenesten inkluderer også tilgang til finansielle rådgivere mot en ekstra kostnad og har ikke krav til minimumssaldo.
  • Betterment Premium tilbyr ubegrenset tilgang til sertifiserte finansielle planleggere i tillegg til funksjonene som tilbys av Betterment Digital. Denne tjenesten passer best for HNWI-er som ønsker personlig økonomisk planlegging og porteføljestyringstjenester. Minimumsbalansekravet for Betterment Premium er $ 100,000 0.40, og den årlige avgiften er XNUMX%.

Hvis Betterment ikke er tilgjengelig i ditt land, kan du se denne artikkelen for Betterment-alternativer.

#nr. 6 Ellevest

Ellevest hjemmeside

💲Gebyrer: 1, 5 eller 9 USD i månedlig gebyr (avhengig av kontoplan); mellom 0,25 % og 0,90 % per år for privat formuesforvaltning

💵 Minimumssaldo: $ 0 for Ellevest-planer, $ 1 000 000 for private formuesforvaltningstjenester 

💰Tapshøsting: Ja (ikke automatisert)

💁 Tilgang til finansielle rådgivere: Ja

Ellevest er et digitalt formuesforvaltningsselskap som tilbyr tjenester som bank, investering, coaching og læring. De tilbyr Robo-rådgivningstjenester som skaper personlige investeringsporteføljer for kunder med økonomisk veiledning. Ellevest retter seg hovedsakelig mot kvinner, og har tre medlemsplaner med rimelige avgifter, som starter på $ 1 per måned for Essential-planen, $ 5 per måned for Plus-planen og $ 9 per måned for Executive-planen.

Porteføljene er satt sammen av en blanding av ETF-er med fokus på impact investing, noe som betyr at selskaper med kvinner i ledelsen, høyere bærekraft og etiske standarder og selskaper som støtter kvinneeide bedrifter og mennesker i nød, foretrekkes.

Privatpersoner med høy nettoformue og en formue på over 1 million dollar kan få tilgang til private formuesforvaltningstjenester der de samarbeider med et team av profesjonelle finansfolk. Gebyrene for denne tjenesten varierer fra 0,25 % til 0,90 % årlig, basert på det investerte beløpet. Porteføljene settes sammen ved hjelp av en kombinasjon av ETF-er og skreddersys basert på kundens risikotoleranse, økonomiske situasjon og investeringsmål. Selv om de ikke tilbyr automatisk innhøsting av skattetap, overvåker de kontoene kontinuerlig og utfører innhøsting av skattetap ved behov.

Hvis Ellevest ikke er tilgjengelig i ditt land, kan du se denne artikkelen for alternativer til Ellevest.

#7 inbestMe

Allokering av InbestMe-porteføljen

💲Gebyrer: Mellom 0,15 % og 0,50 % per år

💵 Minimumssaldo: $/€5 000 for internasjonale investorer 

💰Tapshøsting: Ja

💁 Tilgang til finansielle rådgivere: Ja

inbestMe er et spansk Robo-advisor som tilbyr en rekke automatisk forvaltede porteføljer, inkludert sosialt ansvarlige porteføljer med avanserte funksjoner som automatisk rebalansering, innhøsting av skattetap og muligheten til å tilpasse porteføljen til dine behov.

For HNWI-er med over 100 000 euro tilbyr inbestMe en premiumtjeneste kalt inbestMe Plus. Denne tjenesten gir personlig assistanse fra en finansiell rådgiver som gir skreddersydde råd og løpende veiledning.

InbestMe passer for internasjonale investorer som er på utkikk etter et lavt gebyr Robo-advisor med en viss grad av porteføljetilpasning. InbestMe er tilgjengelig over hele verden, bortsett fra i USA, Japan, Hongkong og Australia. Du kan lese vår inbestMe-anmeldelse for ytterligere innsikt.

Sammenligning av de beste robotrådgiverne for HNWI

Sammenligning av de beste robotrådgiverne for HNWI

Konklusjon

Roborådgivere har blitt et populært alternativ for HNWI-er som ønsker å forvalte investeringene sine. De tilbyr billig, automatisert og praktisk investeringsforvaltning som er skreddersydd til individuelle finansielle mål og risikotoleranse.

For å finne den rette Robo-advisor for formuende investorer må man nøye vurdere deres unike investeringsbehov og -mål. Nøkkelfaktorene for HNWI-er er personlige investeringsporteføljer, lave gebyrer, tilgang til menneskelige rådgivere og skatteoptimaliseringsstrategier. Artikkelen vår tar sikte på å gi en omfattende oversikt over de beste robotrådgiverne på markedet som dekker disse behovene.

Husk at hvis du har spørsmål, er du velkommen til å kommentere nedenfor.

Vi minner om at det ovennevnte ikke skal oppfattes som investeringsrådgivning, men kun som informasjon. Investorer bør selv undersøke hvilke tjenester og muligheter som passer best for deres risiko-, avkastnings- og påvirkningsstrategi.

Gode investeringer!

Vanlige spørsmål

Hva er det beste Robo-advisor for HNWI-investorer (High Net Worth Investors)?

Hvorfor skulle en HNWI vurdere å bruke en Robo-advisor?

HNWI-er kan vurdere å bruke Robo-advisor for å få tilgang til profesjonelle kapitalforvaltningstjenester til en lavere kostnad og med større bekvemmelighet enn ved å jobbe med en tradisjonell finansiell rådgiver.

Tilbyr robotrådgivere noen ekstra tjenester for HNWI-er?

Noen robotrådgivere tilbyr tilleggstjenester for HNWI-er, for eksempel dedikerte finansielle rådgivere, innhøsting av skattetap og tilgang til alternative investeringer.

Hva er gebyrene forbundet med å bruke Robo-advisor for HNWI-er?

De fleste robotrådgivere tar et årlig forvaltningshonorar basert på en prosentandel av forvaltningskapitalen (AUM), som kan komme opp i 1,00 % per år, avhengig av det investerte beløpet. Noen robotrådgivere kan kreve ekstra gebyrer for premiumtjenester, for eksempel tilgang til menneskelige, finansielle rådgivere eller alternative investeringer.

Relaterte artikler